Leanca ii raspunde lui Rogozin:Republica Moldova trebuie tratata cu respect

Leanca ii raspunde lui Rogozin:Republica Moldova trebuie tratata cu respectRepublica Moldova trebuie tratata cu respect, a declarat premierul Iurie Leanca, raspunzand jurnalistilor la intrebarile referitor la vizita vice-premierului rus Dmitrii Rogozin in ziua de 9 mai la Tiraspol.
„Noi ca tara avem sentimentul de demnitate si cred ca a venit timpul deja ca domnul Rogozin sa inteleaga ca RM trebuie sa fie tratata cu respest. Asa cum sunt tratate si alte tari, care sunt subiect al dreptului international. In baza acestor decizii, in baza dorintei noastre sincere de a avea o relatie cat mai buna cu Federatia Rusa. Noi avem nevoie de acest dialog, avem nevoie de o comunicare intensa. Avem si anumite neintelegeri. De exemplu referitor la vinurile moldovenesti, eu nu inteleg de ce ele nu sunt bune pentru piata din FR, si sper ca in Belarusi voi avea o ntrevedere cu premierul rus Medvedev si vom aborda acest subiect.
Noi am analizat foarte atent ce a spus d-l Rogozin la Tiraspol, comportamentul acestuia la plecarea din Chisinau, si am inteles ca intai de toate trebuie sa avem un dialog cu cei, ce reprezinta pozitiaoficiala a FR. Si pentru a clarifica toate aceste pozitii la MAEIE a fost invitat ambasadorul FR la Chisinau”, a declarat premierul Iurie Leanca.
Sursa:tv7.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *