Liste cu semnături pentru recunoaşterea Transnistriei au fost reţinute de Chişinău

Liste cu semnături pentru recunoaşterea Transnistriei au fost reţinute de ChişinăuMinisterul Afacerilor Externe şi Integrării Europene informează că organele competente ale Republicii Moldova au confiscat „listele cu semnături pentru recunoaşterea Transnistriei”, ce delegaţia condusă de Dmitri Rogozin intenţiona să le transporte la Moscova.
„În legătură cu intenţia oficialilor ruşi de a transporta cu avionul de rută specială (charter) a unor cutii conţinând „liste cu semnături pentru recunoaşterea Transnistriei”, MAEIE precizează că materialele respective au fost reţinute de organele competente ale Republicii Moldova pentru a analiza legalitatea acestora în conformitate cu legislaţia RM în vigoare”, se spune într-un comentariu al instituţiei.

În declaraţia Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene, făcută prin intermediul serviciului de presă, condamnă declaraţii făcute de viceprim-ministrul Federaţiei Ruse Dmitri Rogozin, în cadrul vizitei sale private în Republica Moldova.

Acesta a făcut mai multe declaraţii cu caracter provocator la adresa Republicii Moldova. „În pofida mesajelor transmise părţii ruse pe calea diplomatică în ajunul acestei vizite de a se abţine de la declaraţii care ar putea prejudicia relaţiile bilaterale, demnitarul rus, pentru a câta oară, şi-a permis aprecieri şi comentarii eronate vizavi de alegerea suverană de dezvoltare a ţării noastre”, se menţionează în comentariul MAEIE.

Ministerul de Externe reaminteşte că poziţia oficială a Federaţiei Ruse, confirmată în repetate rânduri, se bazează pe respectarea alegerii suverane a Republicii Moldova şi soluţionarea conflictului transnistrean în baza suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova.

„Cu această ocazie, reiterăm că autorităţile Republicii Moldova pledează consecvent pentru un dialog constructiv şi pragmatic cu Federaţia Rusă în toate domeniile de interes comun, mai cu seamă pe chestiunile sensibile ce ţin de reglementarea cuprinzătoare a problemei transnistrene. Atragem atenţia asupra faptului că, acţiunile şi declaraţiile lui D. Rogozin din ultima perioada sunt contraproductive şi nu contribuie la avansarea procesului de reglementare a conflictului transnistrean”, se menţionează în reacţie.
Sursa:tv7.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *