Dacă oferi mită rişti să stai şase ani după gratii

Dacă oferi mită rişti să stai şase ani după gratiiDacă oferi mită rişti să stai şase ani după gratii. Cu acest mesaj, Ministerul de Interne a lansat campania de creştere a transparenţei şi integrităţii inspectorilor de patrulare. Autocolante cu astfel de inscripţii au fost aplicate toate maşinile de patrulare.

Inscripţii similare vor putea fi văzute şi la intrarea în secţiile de poliţie, dar şi în edificiile instituţiilor de stat. Potrivit ministrului de Interne, Dorin Recean, jumătate dintre conducătorii auto care sunt opriţi de inspectorii de patrulare încearcă să dea mită.

„Această campanie înseamnă o colaborare, în primul rând, cu societatea civilă şi noi vrem să aducem acest mesaj tuturor. Pe bord este încleiată o inscripţie pentru a preîntâmpina cetăţeanul, dar şi domnul poliţist care activează zi de zi să cunoască şi să fie în faţa lui că există răspundere penală”, a declarat şeful Inspectoratul General de Poliţie, Ion Bodrug.

Pentru a soluţiona problema, autorităţile îşi propun să doteze poliţiştii cu dispozitive video care să înregistreze toate discuţiile cu cetăţenii.
sursa:Publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *