Doi minori din capitală s-au intoxicat cu medicamente. Unul dintre ei a încercat să-si puie capat zilelor.

Doi minori din capitală s-au intoxicat cu medicamente. Unul dintre ei a încercat să-si puie capat zilelor.Neatenţia poate avea consecinţe grave. Un copil de doi ani şi şase luni şi un adolescent de 16 ani au fost internaţi în stare gravă la Centrul Mamei şi Copilului din Capitală. Ambii s-au intoxicat cu medicamente pe care le-au administrat fără acordul părinţilor.

Adolescentul în vârstă de 16 ani a luat pastile, încercând să se sinucidă. Acesta a fost internat în stare gravă la spital. Iar copilul de aproape trei ani s-a intoxicat după ce a înghiţit mai multe contraceptive.

Părintele copilului a zis că făcea curat prin casă şi a nu a observat ce face copilul.

„Eu aveam de lucru prin casă, făceam curat. Pastilele erau într-un dulap unde copilul putea să pună scaunul şi să le ia. De obicei acolo ţin bomboneale. Cred că atunci când nu am fost el le-a luat. Eu nu am observat”, a spus femeia.

Ambii minori au efectuat tratament de detoxifiere, iar starea lor s-a ameliorat.

„Ieri, în jurul orei 22.30 s-au internat doi copii cu intoxicaţie medicamentoasă. Un copil în vârstă de doi ani şi şase luni cu intoxicaţie din contraceptive, tipul Marvelon. Este în stare foarte gravă, cu semne de hipertensiune. Al doilea copil de 16 ani a fost intoxicat cu pastile Dezepam şi Valfem, care conţin Fenobarbetal. Copilul s-a internat într-o stare extrem de gravă cu dereglări de conştiinţă, coma 1/2. Acum, are dinamică pozitivă după tratamentul de detoxificare”, a declarat medicul reanimatolog, Natalia Stipan.

Medicii atenţionează părinţii să nu lase medicamentele la îndemâna copiilor.

Sursa:Publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *