Doliu naţional în Turcia, după ce peste 200 de oameni au decedat într-o mină

Doliu naţional în Turcia, după ce peste 200 de oameni au decedat într-o minăAutorităţile Turciei au decretat trei zile de doliu naţional în urma exploziei produse ieri într-o mină de cărbune din vestul ţării. Cele mai recente date arată că 205 oameni şi-au pierdut viaţa, însă numărul morţilor ar putea creşte. Şi asta pentru că alte câteva sute de muncitori rămân blocaţi sub pământ. Oficialii de la Ankara spun că tragedia ar putea fi cea mai mare din istoria ţării.

Tragedia s-a produs într-o mină din provincia Manisa. Autorităţile au declarat că fac tot posibilul pentru a-i scoate la suprafaţă pe mineri. Salvatorii au pompat oxigen pentru a preveni asfixierea supravieţuitorilor. Operaţiunea a fost suspendată, însă, după ce o altă deflagraţie a avut loc în sistemul de ventilare.

Cele mai multe dintre victime au murit intoxicate cu monoxid de carbon. Potrivit anchetei preliminare, explozia s-a produs din cauza unui cablu electric, iar în acel moment în mină se aflau 787 de oameni, la o adâncime de doi kilometri.

„Din păcate, ultimele date arată că bilanţul a depăşit 200 de morţi. Alţi 80 de mineri au fost răniţi”, a spus ministrul turc al Energeticii, Taner Yildiz.

Rudele muncitorilor au avut o noapte albă aşteaptă orice informaţie despre operaţiunea de salvare:

„Doi membri ai familiei se află în mină. Aşteptăm aici încă de ieri după-amiază, dar nu am primit nicio informaţie”.

Mina a fost deschisă acum un an şi este una dintre cele mai mari din lume. În Turcia au loc frecvent accidente miniere, în special, din cauza nerespectării normelor de siguranţă. Cel mai grav accident minier a avut loc în anul 1992, când 270 de oameni şi-au pierdut viaţa.

Sursa:Publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *