A prejudiciat zece persoane cu peste 5 milioane de lei

A prejudiciat zece persoane cu peste 5 milioane de leiPotrivit Procuraturii mun. Chişinău, inculpata avea câteva scheme prin care dobândea ilegal bani de la cetăţeni. Astfel, în perioada anilor 2007 – 2010, activând în calitate de director executiv la o firmă specializată în afaceri imobiliare, femeia a vândut câteva loturi de pământ pentru construcţii, care însă aveau doar destinaţie agricolă. În aceeaşi perioada, escroaca a vândut câteva apartamente care, de fapt, nu-i aparţineau. Victimele au rămas prejudiciate după ce i-au dat inculpatei bani pentru a fi investiţi în afaceri imobiliare, sumele însă au fost cheltuite de escroacă după bunul său plac.

În aşa mod, femeia, în vârstă de 38 de ani, a prejudiciat zece persoane cu peste 5 milioane de lei, după care a dispărut fără urmă. În anul 2012, instanţa a dispus arestarea inculpatei, deoarece nu se prezenta la şedinţele de judecată.

Pentru comiterea escrocheriei în proporţii deosebit de mari, inculpata a fost condamnată la 14 ani de detenţie cu privarea de dreptul de a ocupa funcţii de conducere şi de administrare cu bunuri materiale şi mijloace băneşti pe un termen de 5 ani. Prin aceeaşi sentinţă, inculpata a fost obligată să le restituie părţilor vătămate suma integrală a prejudiciilor materiale cauzate. Sentinţa este cu drept de atac
Sursa:tv7.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *