Inundaţiile continuă să facă ravagii în peninsula balcanică. Numărul celor decedaţi a ajuns la 20

Inundaţiile continuă să facă ravagii în peninsula balcanică. Numărul celor decedaţi a ajuns la 2020 de oameni au murit în Serbia şi Bosnia şi Herţegovina, în urma celor mai grave inundaţii din ultimul secol care au lovit peninsula balcanică în această săptămână. Apele fac prăpăd şi în estul Croaţiei, iar sute de oameni au fost evacuaţi de echipele de intervenţie.

Din cauza precipitaţiilor abundente, râul Sava, de lângă frontiera Bosniei şi Herţegovinei s-a revărsat, iar localităţile din apropiere au fost inundate. Peste o mie de militari au fost dislocaţi în regiune pentru a participa la operaţiunile de salvare. În unele cazuri, echipele de intervenţie au pătruns în case prin acoperiş.

Inundaţiile continuă să facă ravagii în Serbia. Una dintre cele mai afectate localităţi este Obrenovac, unde patru mii de oameni au fost deja evacuaţi, iar alţi 21 de mii se află în pericol. Cel puţin cinci oameni, printre care şi un salvator, s-au înecat în timpul inundaţiilor din această săptămână. Autorităţile spun însă că vor cunoaşte numărul exact al victimelor doar după ce se vor retrage apele.

Şi în Bosnia, 11 oameni au murit înecaţi. Mai mult, inundaţiile au provocat şi alunecări de teren, iar sute de case au fost distruse.

Autorităţile au cerut ajutor internaţional pentru gestionarea situaţiei. Israel, Turcia, Slovenia, Croaţia, Austria, Luxembourg şi Rusia au reacţionat la apel. Iar SUA, care au trimis 13 bărci cu motor în regiunile afectate de ape, se confruntă, la rândul lor, cu inundaţii devastatoare în estul ţării.

sursa:Publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *