„MOLDOVA este AMENINŢATĂ”. Ce spun medicii despre virusul mortal depistat în Europa

"MOLDOVA este AMENINŢATĂ". Ce spun medicii despre virusul mortal depistat în EuropaMoldova este ameninţată de pericolul îmbolnăviri cu virusul ucigaş Coronovirus. Avertismentul a fost făcut de medicii din Republica Moldova, după ce Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a confirmat trei cazuri de infectare în Europa.

Specialiştii Centrului Naţional de Sănătate Publică spun că riscul de îmbolnăvire este mai mare în cazul celor care călătoresc în Orientul Mijlociu, de unde provine virusul.

„Avem un sistem de supraveghere care îl avem activ pe parcursul întregului an. Toate cazurile de infecţii respiratorii acute identificate săptămânal sunt investigate. Deocamdată suspecţii la această infecţie nu avem”, susţine vicedirectorul Centrului Naţional de Sănătate Publică, Constantin Spînu.

Un vaccin care ne-ar proteja de coronavirus nu există. De asemenea, nu a fost elaborată nicio metodă de tratament pentru această infecţie. Totuşi, o persoană infestată poate fi salvată doar dacă virusul a fost depistat în decurs de câteva ore de la incubaţie.

Specialiştii presupun că infecţia mortală se transmite de la animal la om, în special, de la cămile. În acelaşi timp, ei admit că şi omul ar putea fi purtător al acestui virus.

Datele OMS arată că, din 2012 până în prezent, 181 de oameni au murit după ce au contractat maladia. Pe continentul european, coronavirusul a fost depistat în Franţa, Germania, Grecia, Italia, Olanda şi Marea Britanie.

Sursa:Publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *