Un militar ucrainean a fost ucis la Slaveansk.

Un militar ucrainean a fost ucis la Slaveansk.Un militar ucrainean a fost ucis, iar alţi trei au fost răniţi într-un atac cu mortier comis de către insurgenţi proruşi la o grădiniţă. Incidentul a avut loc lângă Slaveansk şi a fost confirmat de Ministerul ucrainean al Apărării, scrie mediafax.ro.

„Teroriştii au acţionat ca de obicei în mod cinic şi perfid, dintr-o grădiniţă, în apropierea gării de la Slaveansk. Ei voiau să împingă militarii să distrugă grădiniţa”, se scrie într-un comunicat al Ministerului ucrainean al Apărării.

Atacul împotriva barajului de control, în noaptea de duminică spre luni, nu s-a soldat cu victime în rândul civililor, potrivit aceleiaşi surse.

Armata ucraineană efectuează de la jumătatea lui aprilie o operaţiune militară împotriva insurgenţilor proruşi care deţin controlul, în mare parte, asupra regiunilor Doneţk şi Lugansk, în estul ţării.

Totodată, potrivit unian.net soldaţii ucraineni ar fi ucis în jur de 100 de separatişti lângă Slaveansk. Despre acest lucru a anunţat jurnalistul Arcadii Babcenko.
Sursa:Publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *