Încă doi poliţişti cercetaţi penal pentru corupere pasivă

Încă doi poliţişti cercetaţi penal pentru corupere pasivăÎncă doi poliţişti cercetaţi penal pentru corupere pasivă. Riscă pînă la 10 ani de închisoare.
Un ofiţer de urmărire penală din cadrul Inspectoratului de Poliţie Briceni a fost reţinut de către DGT „Nord” a CNA. Acesta este bănuit de corupere pasivă.
Omul legii ar fi pretins 500 euro, sub pretextul de a nu atrage la răspundere penală doi fraţi, privind provocarea unor leziuni corporale. Pe parcursul discuţiilor ofiţerul a convenit cu denunţătorul asupra sumei de 400 euro. Reţinerea în flagrant s-a produs după primirea banilor. Suspectul este reţinut pentru 72 ore.
Tot pentru corupere pasivă a fost reţinut un alt ofiţer, din cadrul Inspectoratului de Poliţie Botanica. Sectoristul ar fi pretins bani pentru a nu pune o persoană la evidenţa narcologului şi psihiatrului.

În ambele cazuri au fost pornite dosare penale în temeiul art. 324.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, poliţişti riscă o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 6000 la 8000 unităţi convenţionale şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.
26 ofiţeri de poliţie au fost investigaţi pentru acte de corupţie de către CNA de la începutul anului 2014.
Sursa:tv7.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *