O familie din capitală s-a intoxicat cu ciuperci de la Piaţa Centrală. Doi membri au fost internaţi

O familie din capitală s-a intoxicat cu ciuperci de la Piaţa Centrală. Doi membri au fost internaţiAu cumpărat ciuperci, le-au pregătit pentru prânz şi s-au pomenit la spital. Este cazul unei familii din capitală, ai cărei membri s-au intoxicat cu ciuperci de la Piaţa Centrală. Două femei de 27 şi 55 de ani au fost internate în Secţia toxicologie a Spitalului Sfânta Treime, iar un bărbat a refuzat ajutorul medicilor.

Tânăra povesteşte că a luat masa cu părinţii şi în doar 10 minute a început să se simtă rău: „Am început să văd neclar. Tremuram şi vroiam să vomit. Tata e bine şi a plecat acasă, dar mama se simte mai rău şi a rămas aici”.

Medicii spun că femeia a ajuns la spital în stare gravă. „O intoxicaţie fulminantă, starea extrem de gravă. La moment ambele se află la tratament de dezintoxicare cu dinamică pozitivă”, a declarat medicul-toxicolog, anesteziolog-reumatolog, Alexandru Belecciu.

Potrivit datelor, în ultima săptămână numărul persoanelor care se adresează cu intoxicaţii în urma consumului de ciuperci a crescut. Medicii recomandă oamenilor să fie prudenţi şi să nu cumpere aceste produse de la comercianţii ambulanţi.


Sursa:Publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *