Un judecator a fost suspendat din fuctie peste doi ani dupa ce a oporit un pieton

Un judecator a fost suspendat din fuctie peste doi ani dupa ce a oporit un pietonJudecatorul Ion Busuioc de la Judecatoria Centru a fost suspendat astazi din functie, la doi ani dupa ce a ucis un om, lovindu-l cu masina. Decizia a fost luata de Consiliul Superior al Magistraturii.

Chiar daca dosarul penal pe numele lui a fost deschis imediat dupa accident, adica in luna august 2012 si tot atunci i-a fost retrasa imunitatea, procurorii au cerut abia acum suspendarea din functie.

Procurorul general a motivat ca nu e corect ca judecatorul, fiind el insusi cercetat penal, sa judece alti oameni. De cealalta parte, Ion Busuioc sustine ca este nevinovat si ca de fapt, a fost inlaturat ca sa nu continue examinarea unui dosar pe care il are in gestiune.

Magistratul a lovit in august 2012 cu masina un barbat in varsta de 69 de ani, care se intorcea cu vaca de la camp. Barbatul a murit, iar familia nu a prezentat nicio pretentie magistratului intrucat acesta a acoperit cheltuielile pentru inmormantare.

Cauza penala se afla pe rol la judecatoria Criuleni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *