Poliţa de asigurare medicală, mai scumpă în 2014

În 2014 vom plăti mai mult pentru poliţa de asigurare medicală obligatorie. Majorarea este prevăzută de proiectul legii privind fondul asigurărilor medicale obligatorii, aprobat astăzi de Guvern. Astfel, prima de asigurare obligatorie de asistență medicală va costa în anul viitor 4056 de lei. Angajatul și angajatorul vor trebui să achite fiecare câte 4%, comparativ cu 3,5%, cât este în prezent. Persoanele neangajate în câmpul muncii vor trebui să procure polița de asigurare obligatorie de asistență medicală, iar dacă o vor face în termen de trei luni de la intrarea legii respective în vigoare, vor beneficia de o reducere de 50 la sută.  Pentru categoriile asigurate de stat, Guvernul va aloca peste 2,234 de miliarde de lei, cu 92 de milioane de lei mai mult decât în anul curent.  Proiectul Legii fondurilor obligatorii de asistenţă medicală pentru anul 2014, stabilește venituri la nivel de 4,7 miliarde de lei şi cheltuielile la 4,8 miliarde de lei, cu un deficit de 100 de milioane.În 2014 vom plăti mai mult pentru poliţa de asigurare medicală obligatorie. Majorarea este prevăzută de proiectul legii privind fondul asigurărilor medicale obligatorii, aprobat astăzi de Guvern.
Astfel, prima de asigurare obligatorie de asistență medicală va costa în anul viitor 4056 de lei. Angajatul și angajatorul vor trebui să achite fiecare câte 4%, comparativ cu 3,5%, cât este în prezent. Persoanele neangajate în câmpul muncii vor trebui să procure polița de asigurare obligatorie de asistență medicală, iar dacă o vor face în termen de trei luni de la intrarea legii respective în vigoare, vor beneficia de o reducere de 50 la sută.
Pentru categoriile asigurate de stat, Guvernul va aloca peste 2,234 de miliarde de lei, cu 92 de milioane de lei mai mult decât în anul curent.
Proiectul Legii fondurilor obligatorii de asistenţă medicală pentru anul 2014, stabilește venituri la nivel de 4,7 miliarde de lei şi cheltuielile la 4,8 miliarde de lei, cu un deficit de 100 de milioane.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *