A fugit de acasa si a mers pe jos pana si-a rupt papucii. Drama unei minore care se teme sa mai stea cu propriii parinti

A fugit de acasa si a mers peA fugit de acasa si a mers pe jos pana si-a rupt papucii. Drama unei minore care se teme sa mai stea cu propriii parinti jos pana si-a rupt papucii. Este aventura neplacuta a unei adolescente de 13 ani din Floresti care spune ca a evadat pentru ca parintii beau si o bat crunt. Fata a plecat unde-au dus-o ochii, a parcurs zeci de kilometri si a trecut prin trei raioane. Pana la urma a fost gasita de o familie care a spalat-o, a hranit-o si a trimis-o inapoi acasa.

 “Am plecat de-acasa pentru ca mama si tata m-au batut.”
Speriata si inecandu-se in lacrimi, adolescenta ne-a povestit toata intamplarea prin care a trecut. Fata a fugit de-acasa luni, dupa ce, spune ea parintii au snopit-o in bataie.

“M-au batut cu varga pe spate pana mi s-a facut rau. Cum ai scapat? Am fugit.”
S-a pornit mai intai la verisoara sa in satul Climautii de Jos din Soldanesti. Acolo a dormit o noapte, iar a doua zi a pornit inapoi. S-a ratacit insa si a ajuns tocmai la Branzenii Noi, Telenesti. Tot drumul pe care l-a facut numara peste 150 de km. Fata spune ca doar o portiune de drum a fost dusa cu o masina de ocazie, in rest a mers pe jos.
La Branzenii Noi a fost gasita de un cuplu tanar care a primit-o in casa, a hranit-o, a spalat-o, a schimbat-o si a adapostit-o o noapte.

“Era flamanda, va dati seama o zi intreaga nu a mancat nimic, era foarte murdara, nepieptanata, era clar ca era ratacita.”
Am fost si in satul de unde a plecat adolescenta ca sa-i gasim pe parintii ei. Era evident ca bausera – si mama sa, si tatal sau vitreg.

BUNICA: “Ea de la mine a plecat, avea grija de mine, spala hainele…”

MAMA: “A plecat de luni, acum e la politie in Branzenii Noi, azi ne-au sunat de la politie si ne-au spus ca au gasit-o.”

TATAL VITREG: “ – Am aflat ca era violenta in familia dvs… – Nu, nu-i adevarat. N-am batut-o, asa am certat-o.”
Aseara, minora a fost dusa inapoi, acasa. Cum va trai ea in continuare nu ne este clar. Cert e ca ea spune ca se teme sa mai stea cu propriii sai parinti sub acelasi acoperis.

“Vreau la internat, undeva.”

Angela MARDARE, ASISTENTA SOCIALA : “-Nu am auzit ca ar fi violenta in aceasta familie. -Fata spune ca nu mai vrea sa locuiasca cu parintii. Ce veti face?-N-am auzit de asa ceva. Nu am vorbit inca cu fetita.”
Acest caz nu este unicul in care copii, mai ales cei din familii social vulnerabile, se plang ca sunt maltratati de parinti. Conform unui studiu realizat recent de UNICEF, in tara noastra violenta fata de copii este prezenta in 75 la suta din familii. Ieri Ministerul Muncii si Protectiei Sociale a lansat un numar de telefon pentru asistenta copiilor. Numarul este 116-111. Serviciul este functional zilnic de la 8 dimineata pana la ora 21.00, iar in aproximativ o luna, autoritatile promit ca va functiona non-stop.

Sursa: Pro TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *