Locuitorii oraşului Chişinău ar putea fi amendaţi. Află ce regulament a elaborat Primăria Capitalei

Locuitorii oraşului Chişinău ar putea fi amendaţi. Află ce regulament a elaborat Primăria Capitalei

Locuitorii municipiului Chişinău ar putea fi amendați, dacă nu vor evacua zilnic gunoiul din apartamente sau curţi. De sancţiuni nu vor scăpa nici persoanele care îşi vor bate covoarele în fața blocurilor. Acestea sunt prevederile unui regulament elaborat de Primăria Capitalei.

Documentul prevede ca deşeurile să fie evacuate de două ori pe zi, dimineaţa şi seara, dar nu mai devreme de ora 06.00 şi mai târziu de 23. De asemenea, containerele vor trebui să fie spălate şi dezinfectate, o dată în zi, în perioada estivală. Vor fi sancţionaţi şi cei care fac comerţ în locuri neautorizate şi care aruncă gunoiul în stradă.

Totodată, regulamentul interzice plimbarea patrupezilor în locuri neautorizate și prevede amenzi pentru cei ce nu adună din stradă dejecţiile animalelor. Sancţiuni vor fi aplicate şi în cazurile în care locatarii blocurilor vor cultiva în curţi zarzavaturi şi legume.

O comisie specială a primăriei Capitalei va monitoriza dacă regulamentul este respectat, iar amenzile nu vor depăși suma de 2000 de lei. Documentul urmează să fie discutat pe 19 iunie de Consiliul Municipal.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *