DECIS! Amenzi şi demiteri la spitalul „Sfânta Treime” în cazul bărbaţilor externaţi la groapa de gunoi

21325436O comisie a Direcţiei de Sănătate Chişinău a finalizat ancheta în cazul bărbaţilor externaţi acum o săptămâna la groapa de gunoi. Reprezentanţi ai comisiei au anunţat că managerii spitalului „Sfânta Treime” riscă amenzi sau chiar demiterea din funcţie. Potrivit şefului Direcţiei Sănătate Chişinău, Mihai Moldova, în urma anchetei au fost depistate mai multe lacune. „Legat de acest caz, cu siguranţă a fost constată pe deplin vina administraţiei spitalului”, a punctat Mihai Moldovanu.

Primarul general, Dorin Chirtoacă nedumerit de situaţie a întrebat cum e posibil să te afli   internat jumătate de an în spital. 

În urma investigaţiilor s-a constatat că bărbaţii nu au poliţă de asigurare şi un domiciliu permanent. „Cei doi pacienţi s-au aflat jumătate de an internaţi pentru că nu aveam altă soluţie de a fi plasaţi într-un centru unde să fie asiguraţi cu îngrijire. Pe parcursul celor şase luni au mai fost transferaţi la spitalul nr. 4 pentru îngrijire paleative, dar au fost acolo doar pentru o lună. Ulterior au fost aduşi înapoi la „Sfânta Treime”. Acum urmează să căutăm un centru de plasament. Pentru unul dintre ei am găsit deja o soluţie, urmează să căutăm ajutor la instituţii neguvernamentale. Ambii bărbaţi au apartamente, dar sunt probleme cu familiile, care nu îi acceptă. Unul chiar dispune de un apartament cu 2-3 camere la Ciocana. ”

Decizia finală în cazul managerilor spitalului va fi anunţată în această după-amiază. Comisia Direcţiei de Sănătate va efectua în iulie un raport amplu despre managementul spitalului „Sfânta Treime”.

Sursa: Publika.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *