Trei moldoveni şi un rus au fost reţinuţi de poliţiştii de frontieră

Trei moldoveni şi un rus au fost reţinuţi de poliţiştii de frontierăTrei moldoveni şi un rus au încercat să treacă fraudulos frontiera de stat. În două cazuri, persoanele au prezentat la control acte de călătorie falsificate.

La punctul de trecere Sculeni, în ţară intenţiona să intre un vehicul cu numere de înmatriculare româneşti, condus de un cetăţean moldovean în vârstă de 31 de ani. Printre documentele prezentate, poliţiştii de frontieră au observat că contractul de împrumut de folosinţă auto este falsificat.

Cu un paşaport falsificat a pornit la drum un alt moldovean, fiind identificat la intrare în ţară. În urma verificării paşaportului, eliberat de autorităţile Federaţiei Ruse, poliţiştii au constatat că actul este fals.

În celelalte două cazuri, persoanele au fost reţinute la frontieră fără acte de identitate. La Sectorul Poliţiei de Frontieră Leuşeni, cetăţeanul rus, de 31 de ani, a încercat să treacă înotând râul Prut, cu scopul de a-şi continua drumul ilegal în una din ţările UE.

Într-un alt caz similar, poliţiştii de Frontieră de la Troiţcoe au depistat un moldovean la aproximativ 800 metri de frontieră, care nu şi-a putut justifica prezenţa în zonă. Mai mult, acesta a recunoscut că din lipsa documentelor de călătorie, a ales să ajungă ilegal în Ucraina.

Pe marginea reţinerilor, poliţiştii de frontieră au iniţiat investigaţii pentru a stabili circumstanțele.

Sursa: Publika MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *