Angajat CNA în misiune specială

Angajat CNA în misiune specialăS-a prezentat drept angajat la CNA, dar asumarea titlului nu l-a scăpat de cătuşele poliţiei de patrulare. Un tânăr de 30 de ani din Capitală a fost oprit în această noapte pentru încălcarea regulilor de circulaţie rutieră. Automobilul de model Range Rover a fost stopat pe bulevardul Traian, la ora 22.00, după ce şoferul a trecut peste linia dublă.

În timpul întocmirii procesului-verbal, tânărul s-a prezentat drept angajat al CNA, invocând că s-ar afla într-o misiune specială. Dat fiind faptul că automobilul acestuia a fost dat în orientare de către Direcţia securitate internă a CNA încă la sfârşitul anului 2013, poliţiştii au contactat Unitatea de gardă a Centrului şi l-au escortat la sediul CNA pentru explicaţii.

Bărbatul a intrat în vizorul CNA, după ce, anul trecut, s-ar fi prezentat ca ofiţer al Centrului în momentul în care a fost stopat de inspectorii de patrulare pentru exces de viteză. Pentru încălcarea admisă, poliţia i-a aplicat o amendă în mărime de 900 de lei şi 6 puncte de penalizare.

Amintim că în acest an au fost înregistrate trei cazuri în care persoane civile s-au prezentat drept ofiţeri ai CNA, defăimând imaginea şi reputaţia profesională a instituţiei. În acest context, CNA regretă incidentul şi utilizarea cu rea-credinţă a numelui instituţiei.

Totodată, Centrul Naţional Anticorupţie face un apel public şi solicită tuturor celor care deţin informaţii sau devin martori ai unor situaţii în care numele instituţiei este folosit în mod abuziv, să contacteze Unitatea de gardă la numerele de telefon 257-202, Linia anticorupţie 257-257 sau Direcţia securitate internă 257-233.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *