După 14 ani de căutare internaţională un bărbat din Bălţi a fost condamnat la închisoare

După 14 ani de căutare internaţională un bărbat din Bălţi a fost condamnat la închisoareDupă 14 ani de pribegie prin străinătate, fiind în căutare internaţională, un bărbat din Bălţi a fost condamant la 11 ani de închisoare. Sentinţa emisă de Judecătoria Municipiului Bălţi vine la 14 ani distanţă de la comiterea crimei şi este plata pentru un furt soldat cu moartea unui poliţist.

Acesta este ultimul inculpat condamnat în cazul poliţistului atacat şi omorât de trei bărbaţi. Incidentul a avut loc în anul 2001. Primii doi inculpaţi au fost condamnaţi la 13 şi 15 ani de închisoare în 2004. Cel din urmă a reuşit să îşi schimbe actele de identitate şi să părăsească ţara. În 2007, acesta a fost reţinut în Rusia, iar în 2009 a fost extrădat în Republicii Moldova.

Crima a fost comisă în timp ce trei bărbaţi comiteau un jaf. Aceştia au pătruns într-un birou, de unde au sustras bani şi bunuri în valoare de peste o mie de lei. Infractorii au fost prinşi la faţa locului de angajatul Serviciului Pază de Stat. Aceştia au împuşcat omul legii şi au părăsit locul crimei. În urma rănilor cu arma de foc, poliţistul a murit după câteva ore la spital.

Judecătoria Municipiului Bălţi a adunat suficiente dovezi împotriva bărbatului de 43 de ani şi l-a condamnat la 11 ani de închisoare, plus o amendă în valoare de 50 de mii de lei în beneficiul succesorului părţii vătămate pentru prejudiciul moral. 

Sentinţa este cu drept de atac.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *