Reținere-o minora era traficată de 2 bărbați

pedofilie_39381300Polițiştii de frontieră de la punctul de trecere Cahul, în cooperare cu colegii din România, au reușit să prevină un caz de trafic de ființe umane. Este vorba despre o adolescentă de 17 ani care pornit la drum cu doi bărbaţi străini.

Astfel, la volanul unei maşini cu numere de înmatriculare străine, se afla un cetăţean român, care transporta pe bancheta din spate o tânără moldoveancă şi un concetăţean de-al său.

În timpul realizării controlului, polițiștilor de frontieră le-a parut suspect comportamentul fetei de 17 ani, dar și faptul că aceasta se deplasa cu doi bărbați străini, cu vârste de 42 și, respectiv 54 ani.

La verificarea actelor de călătorie a minorei, oamenii legii au observat că pașaportul a fost eliberat recent, la 1 iulie, iar procura fusese perfectată cu aproximativ două ore înainte de a sosi în punctul de trecere.

Luați la întrebări, bărbații s-au încurcat în declarații, susținând că se cunosc de două luni cu mama fetei, care a și încredințat minora pentru a o duce în vacanță la o rudă din Italia. Între timp, minora declara că va sta în România câteva zile, ulterior urma să ajungă în Italia.

Deoarece în cazul dat au fost implicați cetățeni români, polițiștii de frontieră au apelat la ajutorul colegilor din România, care în urma unei verificări în baza de date s-a constatat că bărbații figurau ca fiind implicați în trafic de ființe umane.

Persoanele sunt cercetate penal de poliţiştii din România.
Sursa:publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *