Zeci de apartamente ale blocului a cărui mansardă a fost mistuită de flăcări la Botanica au fost inundate

Zeci de apartamente ale blocului a cărui mansardă a fost mistuită de flăcări la Botanica au fost inundateMai multe localităţi din ţară au fost deconectate de la energia electrică din cauza ploii. Totodată, cateva porţiuni de străzi din Capitală au fost inundate.

Ploaia de ieri a inundat zeci de apartamente ale blocului situat pe strada Independenţei din Capitală, a cărui mansardă a fost mistuită acum două luni de flăcări. Apa le-a distrus aproape toate bunurile. Oamenii nu mai suportă chinul la care sunt supuşi şi aşteaptă cu disperare ca autorităţile municipale să le repare, în sfârşit, acoperişul.

Apartamentul Ludmilei Albu este situat la ultimul etaj al blocului. Când plouă, În special, nopţile cu ploi torenţiale sunt un adevărat calvar.

„Uitați-vă ce se face aici, mi-a curs toată noaptea în cap, uitați-vă ce se face, unde să mă duc eu. Peste tot curge, toată noaptea am dormit cu capul sub pernă, sunt cu capul ud”, a spus femeia.

În aceiași situație sunt și alte zeci de familii:

„De două luni de zile așa ne chinuim. Astăzi și lumina am deconectat-o. Ne este frică. Unde să ne ducem la gazdă? Eu sunt invalidă”.

„S-a zvântat puțin și iarăși a plouat. Ce să fac cu această podea udă? Să nu credeţi că în acest apartament nu s-a făcut reparaţie. Nu am cuvinte… „.

Primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă susține că, după ce va fi reparat acoperișul, iar în apartamente nu va mai ploua, o comisie va evalua pagubele. După care oamenii vor fi despăgubiţi.

„S-a găsit o modalitate de semnare a contractului cu agentul economic prin asociația de proprietari. Acum agentul economic are obligația ca în termeni cât mai scurți să reconstruiască mansarda și să repare acoperișul până atunci doar măsuri provizorii”, a declarat primarul capitalei.

Potrivit informaţiilor Departamentului Situaţii Excepţionale, mai multe porţiuni de străzi din Capitală au fost inundate.

Sursa:publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *