Ce pedeapsă a primit un militar în termen după ce a bătut fără milă un minor de 15 ani

Ce pedeapsă a primit un militar în termen după ce a bătut fără milă un minor de 15 ani
Un militar în termen, al Brigăzii 3 Infanterie Motorizată, a fost condamnat la 11 ani şi 6 luni închisoare. El a fost învinuit de vătămare intenţionată gravă şi încălcarea regulilor statutare cu privire la relaţiile dintre militari.

În 2014, în timpul concediului, aflându-se în curtea Palatului Sporturilor şi a Casei de Cultură a Universităţii de Stat din Moldova, soldatul a provocat un conflict cu un minor. Ulterior, acesta i-a aplicat multiple lovituri cu mâinile şi picioarele în diferite părţi ale corpului. Minorul în vârstă de 15 ani s-a ales cu traumatisme grave.

Pe 27 iunie curent, soldatul şi-a mai găsit o victimă. Militarul l-a lovit pe un camarad cu pumnul în faţă. Victima a suferit o plagă contuză şi edem-echimoză pe obraz.

Sentinţa dată de Judecătoria Militară este cu drept de atac în modul stabilit de lege.

Statisticile Procuraturii Generale arată că, din numărul total al infracţiunilor comise de către militari în decursul primelor 6 luni ale acestui an, în 27 de cazuri au avut loc încălcări ale regulilor statutare dintre militari sau acte violente.

Totodată, în aceeaşi perioadă procurorii militari au efectuat 117 controale, soldate cu pornirea a 25 cauze penale şi două proceduri contravenţionale.

Sursa: Publika.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *