Un bărbat, ŞANTAJAT de un fost angajat. Cu ce era ameninţată victima şi ce riscă suspecţii (VIDEO)

Un bărbat, ŞANTAJAT de un fost angajat. Cu ce era ameninţată victima şi ce riscă suspecţii (VIDEO)

Un bărbat din capitală a fost şantajat telefonic de o persoană necunoscută. Potrivit poliţiei, victima era ameninţată cu distribuirea unor ştiri defăimătoare privind activitatea întreprinderii pe care o conduce. Pentru a nu divulga informaţia rău-făcătorul a extorcat de la victimă 20 000 de lei.

Victima a spus oamenilor legii că pentru început i-a dat ameninţătorului 2 000 de lei. Ulterior, aceeaşi persoană, prin ameninţări, continua să ceară restul banilor, 18 000 de lei.

Potrivit oamenilor legii, apelurile telefonice parveneau de la o persoană pe nume Denis, care avea drept complice un vecin. După un şir de acţiuni de investigaţie, poliţiştii în comun cu angajații Procuraturii Generale au identificat şi reţinut suspecții. Aceștia s-au dovedit a fi doi locuitori ai capitalei, de 32 și respectiv 33 de ani. Unul dintre bănuiţi era un fost angajat al victimei.

Bărbații au fost surprinși de forţele de ordine în momentul în care, prin intermediul complicelui, primea o altă tranșă din banii estorcaţi – 2 000 de lei.

În urma perchezițiilor efectuate în locuințele suspecților, poliţiștii au depistat o parte din banii transmisă sub controlul ofițerilor, telefoanele mobile de pe care a fost ameninţată victima, precum şi alte obiecte importante la cercetarea cauzei penale.

În prezent, bănuiții se află în arest pentru 30 de zile și sunt cercetați penal. Dacă vor fi găsiți vinovați, cei doi riscă până la 10 ani de închisoare şi o amendă de până la 40 000 de lei.

Sursa:Publika.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *