Unul dintre membrii ANTIFA, DUS LA AREST. Suspectul, adus cu cagula pe fata la proces: „Este un joc politic”

Unul dintre membrii ANTIFA, DUS LA AREST. Suspectul, adus cu cagula pe fata la proces: "Este un joc politic"
Unul dintre presupusii membri ai gruparii ANTIFA retinuti acum doua zile a fost arestat. Mihail Amerberg isi va petrece dupa gratii cel putin urmatoarele 30 de zile. Judecatoria Centru urmeaza sa se pronunte si asupra arestului celorlalti 5 inculpati retinuti dupa perchezitiile efectuate de procuratura si politie. Amerberg a respins acuzatiile aduse de procurori si a spus ca totul este un joc politic.

Amerberg a venit la proces cu o cagula pe fata, insa nu a evitat sa faca declaratii. Acesta a negat ca ar face parte dintr-o grupare extremista. Cealalata suspecta in acest caz, care este concubina unui inculpat in dosarul de la METRO, nu a vrut sa vorbeasca cu presa.

Mihail AMERBERG, INCULPAT: “Nu îmi recunosc vinovăţia. Ei au găsit doar lucrurile mele personale, armele pe care eu le deţin legal.”

Astazi la judecatorie, sa-l sustina pe Amerberg, a venit si fostul comunist Grigore Petrenco. Potrivit lui, partidele de la guvernare ar vrea prin intermediul lui Amerberg, care ii este prieten, sa-i incrimineze unele lucruri atat lui cat si lui Renato Usatii.

Grigore PETRENCO, CANDIDAT PARTIDUL PATRIA: “Eu îl cunosc foarte bine pe Amerberg, este un cumsecade, este ajutorul meu şi el a fost arestat doar pentru a face presiuni asupra mea şi să lege aşa numitul extremism şi terorism cu un politician concret.”

Avocatul activistului Mihail Amerberg spune ca va contesta decizia la Curtea de Apel.

Roman ARONOV, AVOCAT: „Partea de aparare va depune luni de dimineata recurs impotriva acestei incheieri, fiind nefondata si ilegala.”

Acum doua zile politia a retinut 6 presupusii membri ANTIFA – organizatie extremista, care urma sa organizeze o lovitura de stat dupa alegeri. In cadrul celor 15 perchezitii efectuate, politistii au gasit circa 32 de arme printre care pistoale, pusti, arme automate si explozive. Cea mai mare parte din lotul de armament ar fi fost gasit acasa la concubina lui Oleg Timofti, unul dintre acuzatii in cazul jafului armat de la Metro.

Sursa: PRO TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *