Cheltuieli de milioane, ZERO voturi! Cine sunt perdantii scrutinului din 30 noiembrie care au aruncat milioane de lei in vant

Cheltuieli de milioane, ZERO voturi! Cine sunt perdantii scrutinului din 30 noiembrie care au aruncat milioane de lei in vant
Au aruncat milioane de lei in campanie electorala, dar nu au reusit sa castige nici macar un fotoliu de parlamentar. Vorbim despre perdantii scrutinului de duminica, dintre care cu cele mai mari cheltuieli electorale se face remarcat Partidul Liberal Reformator. Acesta a ramas in afara guvernarii, chiar daca a investit in campanie peste 4 milioane de lei. In schimb, unul dintre candidatii independenti, Oleg Brega, a acumulat mai multe voturi decat cateva partide la un loc, fara sa cheltuiasca vreun ban. Totodata, istoria se repeta, niciun candidat independent nu a trecut pragul electoral.

„Atentie, Eu revin”.

Iurie Rosca nu a mai reusit sa revina. Nu l-a ajutat nici planul sau, dar nici noua culoare a partidului – kaki, care astazi e in voga. PPCD nu a acumulat niciun procent din voturi – 0,74 la suta. Pana si candidatul independent Oleg Brega a reusit sa inregistreze un rezultat mai bun – 0,86 la suta.

„Votati, un om sarac ca voi, care vine pe bicicleta si va pleca tot pe bicicleta”.

Oleg Brega sustine ca nu a cheltuit niciun ban pentru campanie, iar spotul si l-a facut singur, ajutat de fratele sau. Deocamdata sustine ca nu renunta la visul sau de a-si face cariera politica.

Ceva mai mult decat Oleg Brega, 1,54 la suta, a acumulat Partidul Liberal Reformator, care insa, a folosit bani grei in campanie – 4 milioane 632 mii de lei.

Oleg BODRUG, COPRESEDINTE PLR: „Am fi vrut mai mult, dar suntem abia la inceput, poate nu trebuia sa va da poate?”

Reiese ca fiecare vot a costat PLR in medie cate 191 de mii de lei. Cel mai putin la alegeri a strans Uniunea Centrista.

Pentru UCM au votat 611 alegatori, mai putin chiar si decat numarul de membri ai partidului, care, potrivit legii, trebuie sa fie de cel putin 4 mii. Asta inseamna ca doar unul din 7 membri a votat pentru partid. Acumularea acestor voturi a costat formatiunea aproape 318 mii de lei. Intr-o situatie similara este si Partidului Ecologist din Moldova, pentru care au votat putin peste 1000 de oameni.

In schimb, formatiunea a cheltuit o suma de zece ori mai mare decat numarul de voturi acumulate, 10 700 de lei. Nu a acumulat nici macar un procent nici partidul lui Vasile Tarlev si al lui Vadim Misin, pentru care au votat 0,26 la suta dintre alegatori.

Sursa: PRO TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *