Inundatii DEVASTATOARE in sudul Frantei. Cel putin 24 persoane au MURIT, iar alte cateva mii au fost evacuate

Inundatii DEVASTATOARE in sudul Frantei. Cel putin cinci persoane au MURIT, iar alte cateva mii au fost evacuate
Sudul Frantei este devastat de inundatii dupa ploile din ultimele zile. Cinci persoane au murit, iar alte cateva mii au fost evacuate din zonele afectate.

Ploile si inundatiile din ultimele saptamani au provocat un adevarat haos in localitatile din sudul Frantei, unde zilele trecute a fost valabila alerta cod rosu de ploi. Desi precipitatiile au mai scazut in aceste zile, pagubele sunt esentiale. Peste trei mii de oameni au fost nevoiti sa-si paraseasca locuintele din cauza viiturilor. Ministrul francez de Interne a promis lansarea unei proceduri de decretare a situatiei de catastrofa naturala pentru cele mai afectate regiuni.

Circa 77 de drumuri au fost inchise partial. Locuintele situatie pa malurile raurilor au fost acoperite de noroi, iar zeci de masini au fost luate de ape. Un barbat in varsta de 73 de ani a murit in timp ce voia sa traverseze cu masina o zona inundata. Alte patru persoane au decedat in sud-vestul tarii, iar o fetita de opt ani a fost data disparuta. In total, 24 de persoane au murit in intemperiile din sudul Frantei de la inceputul anului.

Sursa: PRO TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *