Ce au descoperit localnicii in timp ce sapau un sant? 27 de BOMBE, in fata unei case de locuit din Anenii Noi.

Ce au descoperit localnicii in timp ce sapau un sant? 27 de BOMBE, in fata unei case de locuit din Anenii Noi.
In satul Serpeni, raionul Anenii Noi au fost descoperite 27 de obuze datand din cel de al doilea razboi mondial. Obiectele explozibile erau ingropate in fata unei case de locuit si au fost scoase din pamant de militarii Batalionului Geniu al Armatei Nationale.

In timp ce sapau santul pentru a instala apeductul, lucratorii au gasit, in fata unei case, un numar considerabil de obuze metalice ingropate in pamant.

“Noi sapam si cand-colo m-am uitat ca se aude fier tare…”

Potrivit politiei, in total acolo se aflau 27 de proiectile germane de calibru mediu ramase din al doilea razboi mondial.

Lilian PAVALACHE, ŞEF SECTOR DE POLIȚIE S. ŞERPENI: “La saparea santului pentru apeduct, s-au depistat obuze din timpul celui de-al doilea razboi mondial. Au fost ridicate de catre Batalionul Geniu si nimicite.”

Proprietara casei in apropierea careia au fost descoperite obuzele, sustine ca satul este impanzit de obiecte explozibile.

“Tatal meu zicea ca aici a fost o batalie mare. Si pe aici trebuie sa fie armament. Unde au sapat santuri, au gasit o bomba, o artilerie…”

Lilian PAVALACHE, ŞEF SECTOR DE POLIȚIE S. ŞERPENI: “Au mai fost cazuri la cariera de nisip, unde au fost identificate obuze si ridicate de catre batalionul Geniu.”

Genistii au ridicat obuzele si le-au neutralizat pe un poligon special, iar muncitorii continua lucrarile.

Sursa: PRO TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *