De la meteorologi cod galben, in realitate cod rosu de polei. Spitalul este plin cu oameni traumati, fracturi, vinatai

De la meteorologi cod galben, in realitate cod rosu de polei.
De la meteorologi cod galben, in realitate cod rosu de polei. Pe trotuarele din Chisinau astazi dimineata a fost imposibil sa calci. Zeci de oameni au umplut spitalul de urgenta, unde au ajuns cu mainile sau picioarele rupte. Medicii spun ca reusesc cu greu sa fata fata numarului mare de pacienti. O parte dintre ghinionisti vor ajunge pe masa de operatie.

Trotuarele din capitala, transformate in patinoare, au fost o amenintare pentru oricine incerca sa paseasca, asa ca puteai urmari adevarate numere de echilibristica.

“Ne mai lipsesc schiurile”.

“E foarte riscant”.

Ca sa nu cada, oamenii s-au sprijinit de ce le-a iesit in cale: masini parcate, garduri sau peretii cladirilor. Iar altii au incaltat ciorapi peste cizme, doar ca sa nu alunece.

„Merg pe alături cum pot.”

Nu a scapat de pericolul poleiului nici liderul de la Tiraspol, care era cat pe ce sa cada chiar la intrarea in sala VIP a aeroportului din Chisinau. A avut noroc de bodyguarzi care l-au prins repede de subsuori.

Cei mai ghinionisti au ajuns la spital cu mainile sau picioarele rupte. Aceasta femeie si-a fracturat piciorul dupa ce a cazut pe gheata.

„Am ieşit din scară, am alunecat şi am căzut. Piciorul a rămas sub mine şi s-a fracturat în 3 locuri.”

„De 2 ori am căzut şi a treia oară mi-am rupt piciorul.”

„Am iesit dimineata din casa si cat s-a putut am mers pe iarba, iar pe urma trebuia sa merg pe trotuar si am facut cativa pasi si am cazut si iata fractura.”

Si ambulantele nu-si dadeau rand la intrarea in spital.

Numai in prima jumatate a zilei 9 persoane au fost internate la traumatologie si urmeaza sa fie operate. Restul s-au intors acasa cu mainile sau picioarele in ghips. Medicii spun ca abia de pot face fata numarului mare de solicitari.

Petru CRAVET, PURTATOR DE CUVANT, SPITALUL DE URGENTA: “Traume la locomotor, fracturi, diverse luxatii, entorsii. Au fost mobilizati si o parte din medicii de la alte sectii pentru a tine piept acestui torent.”

Si soferii au avut mari batai de cap. Chiar daca drumarii spun ca au imprastiat toata noaptea material antiderapant, la periferia capitalei nici urma de nisip sau sare.

In tara s-a circulat anevoios. In apropiere de Leova s-au format blocaje, iar salvatorii au ajutat la tractarea mai multor automobile pe drumurile din tara. Potrivit Ministerului Transporturilor, peste 400 de drumari au imprastiat material antiderapant. Cel mai mult au avut de lucru in raioanele de nord si de centru.

Sursa: PRO TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *