Detalii şocante despre cazul cuplului găsit fără suflare într-un garaj din Cricova (VIDEO)

Detalii şocante despre cazul cuplului găsit fără suflare într-un garaj din Cricova (VIDEO)
Un cuplu din Cricova a fost depistat fără suflare în maşina din propriul garaj. Pe corpul tinerilor nu au fost găsite semne de moarte violentă. Prima versiune a poliţiei este aceea că moartea a fost provocată de gazul de eșapament.

Cei doi foşti soţi, de 28 şi, respectiv, 27 de ani, au divorţat în luna septembrie. Ei aveau un copil de patru ani. Poliţiştii spun că, în noaptea tragediei, ei ar fi încercat să se împace. Ultima dată, tinerii au fost văzuți vineri seara. După dispariția lor, rudele au alertat poliția, care i-a găsit abia duminică, dezbrăcaţi şi fără suflare în maşină.

”Au venit să se încălzească aici în garaj și au adormit și motorul maşinii era pornit . Părinții i-au căutat și i-au găsit aici în garaj. Erau foarte cuminți, băiatul lucra”.

”Sunt oameni foarte buni. Totdeauna săreau la ajutor, dar mai mult nu ştiu”.

Poliţiştii spun că, din cauză că motorul maşinii nu a fost oprit, în garaj s-a acumulat un volum fatal de gaz de eşapament.

”Asta ar părea la prima vedere inofensiv, dar sunt suficiente câteva minute pentru a-ți pierde viaţa. Semnele unei intoxicații cu monoxid de carbon sunt amețeală, grețuri, pierderea cunoștinţei”, a precizat ofiţerul de presă al DSE, Diana Ţurcan.

Acesta este primul caz de intoxicaţie cu gaz de eşapament din acest an. Ultimul incident de acest gen a fost înregistrat iarna trecută.

Pentru a evita acumularea gazelor de eşapament în garaj sau în alte încăperi închise, este necesară oprirea motorului imediat după intrarea vehiculului. Dacă motorul funcţionează, se recomandă ca geamurile să fie întredeschise.

În funcție de volumul de monoxid care ajunge în sânge și de durata expunerii, persoanele afectate pot acuza dureri de cap sau de stomac, oboseală și febră, simptome care pot fi confundate ușor cu cele ale gripei.

Prima măsură indicată în acest caz este scoaterea imediată a persoanei afectate la aer. Monoxidul de carbon înlocuiește oxigenul din sânge și afectează puternic organele interne.

Sursa: Publika.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *