Cod portocaliu de inundatii in Romania. Peste 80 de locuinte, inundate. Ce spun meteorologii

Cod portocaliu de inundatii in Romania. Peste 80 de locuinte, inundate. Ce spun meteorologiiVreme ploioasa si mohorata se mentine in Romania. Meteorologii au emis cod galben de ploi, ninsori si vant in centrul si estul tarii. In sud insa sunt anuntate ploi abundente care pot sa provoace inundatii, asa ca hidrologii au emis cod portocaliu de inundatii. Cea mai grava situatie este in judetul Dambovita. Oamenii sunt speriati pentru ca a cincea oara in acest an sunt loviti de furia naturii.

“Imi intra apa in cizma…”

Apele au navalit in peste 80 de locuinte, iar oamenii se planga ca apa a intrat in beciuri si hambare si le-a distrus proviziile de iarna.

Iulian BUIBAR, PRIMARUL COMUNEI RASCAIETI: “Este pentru a cincea oara in acest an cand ne confruntam cu inundatii.”

In alte regiuni, din cauza ploilor, mai multe rauri au iesit din matca si au inundat sute de hectare de terenuri agricole. Si in Bucuresti ploile si vanturile puternice dau batai de cap soferilor si oamenilor. Aici temperaturile sunt cuprinse intre 0 si 3 grade. Cele mai scazute temperaturi sunt in nordul tarii, acolo unde sunt asteptate si ninsori, iar maximele nu depasesc 2 grade.

Meteorologii au emis cod galben de ploi, ninsori si vant puternic in peste 30 de judete, din centrul si estul tarii, care este valabil pana maiine. Iar in alte 10 judete din sudul tarii, a fost anuntat cod portocaliu de inundatii.

Sursa: PRO TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *