Își bat soțiile din diverse motive. Agresorii familiali din Șoldănești, pe banca acuzaților. VIDOE

Își bat soțiile din diverse motive. Agresorii familiali din Șoldănești, pe banca acuzaților
50 de persoane, inclusiv o femeie, din raionul Şoldăneşti riscă privaţiune de libertate. Acestea sunt învinuiţi că şi-au maltratat partenerii de viaţă.

Pe parcursul unui an, inculpaţii sunt obligaţi prin lege să nu se atingă de victimele lor. Chiar zilele trecute, instanţa a dispus să i se emită ordonanţă de protecţie unei femei din satul Glingeni, raionul Şoldăneşti. Aceasta a fost abuzată fizic în repetate rânduri de soţ. Agresorul şi-a recunoscut vina. Acesta a spus că îşi bate nevasta din cauza geloziei. El le-a spus polițiștilor că recurge la astfel de măsuri de educaţie numai când este în stare de ebrietate.

Potrivit Inspectoratului de Poliție Șoldănești, majoritatea agresorilor sunt persoane tinere, cu vârsta de până la 30 de ani. Excepţie face un bărbat de vreo 70 de ani din satul Cuşmirca. Acesta a ajuns în vizorul poliţiei după ce de mai multe ori şi-a bătut crunt soţia, transmite impulstv.com.

Un caz aparte de violenţă pentru raionul Şoldăneşti îl prezintă cel din satul Parcani. Aici, nevasta este cea, care prin agresivitate fizică şi verbală încearcă să îşi impună autoritatea în casă. Acum, femeia este obligată să locuiască aparte.

Pentru violenţă în familie, pe parcursul anului curent, în raion au fost intentate 50 de dosare penale. Numărul acestora a crescut cu 15, comparativ cu anul precedent. Fiecare a cincea victimă a beneficiat de protecţie prin instanţa de judecată. Potrivit poliției, numărul cazurilor de violenţă în raionul Şoldăneşti este cu mult mai mare. Pur şi simplu, nu toate victimele îndrăznesc să apele la poliţie. Cea mai frecventă formă de violenţă întâlnită este cea fizică.

Sursa: Stirilocale.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *