Minor de 16 ani, condamnat la patru ani de închisoare. Faptele grave comise împreună cu alţi trei complici

Minor de 16 ani, condamnat la patru ani de închisoare. Faptele grave comise împreună cu alţi trei complici
Un minor din capitală, în vârstă de 16 ani, a fost condamnat la patru ani închisoare pentru furturi în proporţii deosebit de mari.

Verdictul a fost dictat după ce procurorii au contestat la Curtea de Apel Chişinău sentinţa non-privativă de libertate, aplicată băiatului de către magistraţii primei instanţe.

Potrivit informaţiilor, în toamna anului trecut, inculpatul în complicitate cu alţi trei minori, au pătruns în patru case de locuit şi două apartamente din sectorul Botanica. Ei au sustras bunuri şi bijuterii din aur în valoare totală de aproximativ 303 000 de lei. Bunurile furate au fost amanetate, iar banii – cheltuiţi în scopuri personale.

Totodată, în octombrie 2013, minorul, de comun cu complicii săi, au furat un automobil de model ”Opel Kadett”, parcat în preajma unei case din Chişinău. După o tură cu maşina prin oraş, aceştia au accidentat-o şi au abandonat-o în preajma comunei Grătieşti.

Peste două săptămîni, aceştia au furat un autoturism de model ”Volkswagen Golf”, parcat în curtea unui bloc. Ulterior, maşina a fost lăsată la o margine de drum.

Cauzele penale de învinuire a celorlaţi minori se află pe rol în instanţa de judecată.

Sursa: Publika.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *