14 moldoveni care mergeau în Rusia au fost întorși de la vamă în timpul sarbatorilor de iarna

DEZVĂLUIRE! Nicolae Timofti a anunţat ce cuvinte i-a spus lui Vladimir Putin la summitul CSIAlți 14 cetățeni moldoveni care mergeau în Federația Rusă nu le-a fost permisă intrarea în țară. Aceștia au făcut cale întoarsă de la frontiera cu Rusia.

Cazul a fost înregistrat în perioada 29 decembrie 2014-04 ianuarie 2015. Potrivit Poliției de Frontieră, moldovenilor nu le-a fost autorizată intrarea în Federația Rusă fără. Motivele invocate nu se cunosc.

Reamintim că de la 1 ianuarie 2015, procedura de perfectare a documentelor de legalizare a lucrătorilor migranți pe teritoriul Federației Ruse a fost schimbată esențial. Aceștia vor trebui să susțină teste la limba rusă, istorie și bazele legislației ruse.

Mai mult s-a scumpit și patentul de muncă. Astfel, emigranții din Moldova care vor perfecta patenta de lucru la persoane fizice valabile pentru regiunea Moscovei vor achita taxa lunară de 4.000 ruble.

Totodată, recent președintele Vladimir Putin a semnat legea ce prevede extinderea până la 10 ani a termenului de interdicţie de intrare pe teritoriul Federaţiei Ruse a migranţilor ilegali. Noile prevederi vor intra în vigoare la 12 ianuarie 2015.
Sursa:stirilocale.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *