Un bărbat este învinuit că a furat panouri parazăpezi

Şi-a ucis mama pentru că l-a certat.Circa 110 metri de panouri parazăpezi au fost furate zilele acestea de pe traseul Soroca-Arioneşti-Otaci. Potrivit poliţiei, vinovat de comiterea infracţiunii este un bărbat de 52 de ani din satul Arioneşti, raionul Donduşeni. Oamenii din localitate spun că nu au auzit nimic despre cele întâmplate.

Incidentul s-a produs acum câteva zile. Potrivit drumarilor, valoarea pagubei este de peste 8.000 de lei.

„Furtul a acestor 110 metri de parazapezi constituie aproximativ 8500 de lei. Noi le-am confecţionat manual, am tăiat copaci, am făcut scândură. Am avut cu parere de rău şi durt de indicatoare, ne adresăm la poliţie şi împreună lucram pentru a depista persoanele”, a explicat inginer de sector din cadrul SA „Drumuri Edineţ”, Ion Corcimari.

Oamenii din Arioneşti nu ştiu cine a comis furtul, dar spun că, cel mai probabil, este vorba despre o persoană care nu avea cu ce face focul:

„Pentru ce au putut să le ia? Ca să facă focul. Acum e 650 de lei metru cub de lemne. Unde s-a văzut aşa ceva?! Omul trebuie să se încălzească el deja e nevoit să facă şi o infracţiune pentru asta”.

„Dacă o să aibă o pedeapsă aşa, ca timp de trei patru zile să măture în faţa la cârmuire asta pentru dânsul e nimic. Trebuie o pedeapsă aşa ca să nu mai facă nici el şi nici alţii”.

„Probabil că nu are cu ce face focul, eu nu o să fac aşa ceva, pentru că am de toate. Noi nu luăm ce nu e al nostru, ne căutăm de treabă”.

Autorităţile locale recunosc că în ultimii doi ani pe timp de iarnă şoferii au întâmpinat greutăţi pe traseul din preajma localităţii.

„Când iernile sunt mai mari, când viscolul e mai puternic avem probleme, se astupă partea asta de drum. Spre Chişinău avem rute multe şi s-a întâmplat că nu puteau să treacă pentru că s-a blocat drumul”, a spus secretarul Consiliuli Local Arioneşti, Eleonora Chetova.

Pe acest caz a fost pornit un dosar penal pentru furt. Dacă va fi găsit vinovat, suspectul riscă amendă de până la 6000 de lei sau închisoare de până la doi ani.

Potrivit responsabililor din cadrul Administraţiei de Stat a Drumurilor în preajma traseelor naţionale din ţară sunt instalate peste şapte kilometri de panouri parazăpezi care nu permit vântului să viscolească zăpada şi să blocheze carosabilul.
Sursa:publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *