2000 de moldoveni au fost întorşi din drum timp de o săptămână

retinere la benderMii de moldoveni au primit interdicţie de intrare în Rusia, iar sute au fost deportaţi, pe parcursul anului trecut. Aceeaşi soartă au avut-o şi unii conaţionali de-ai noştri care îşi doreau să intre sau se aflau ilegal în Uniunea Europeană.

Potrivit datelor prezentate de Poliţia de Frontieră, anul trecut, peste două mii de conaţionali de-ai noştri au fost întorși din drum la frontiera cu Rusia, iar alți 408 au fost deportați.

Tendinţa pare să se menţină şi în acest an. Astfel, doar în primele 10 zile ale anului, 29 de moldoveni au primit interdicţie de intrare în Rusia, iar cinci persoane au fost deportate. Oamenii spun că autoritățile ruse nu le-au prezentat care este motivul restricţiilor.

În acelaşi timp, din 28 aprilie 2014, când a fost abolit regimul de vize pentru Uniunea Europeană şi până la sfârşitul anului trecut, au fost întorşi din drum de la hotarul cu UE 238 de concetăţeni de-ai noştri, iar 108 au fost deportaţi din spaţiul comunitar.

Iar de la începutul acestui an, şapte moldoveni nu au primit interdicţie de intrare în UE, iar trei au fost deportaţi pentru nerespectarea regulilor de ședere
Sursa: publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *