Adrian Nichifor va rămâne 17 ani după gratii.

curtea de apelOmul de afaceri Adrian Nichifor va rămâne 17 ani după gratii. Verdictul a fost anunţat, astăzi, de Colegiul penal al Curţii de Apel Chişinău, care a decis menţinerea sentinţei primei instanţe.

Totodată, în privinţa nepotului acestuia, reprezentanţii Curţii de Apel Chişinău au pronunţat o nouă hotărâre. Astfel, Trofim Nichifor a fost recunoscut vinovat pe ambele capete de acuzare şi pedepsit cu o amendă penală de 18.000 de lei.

Decizia este definitivă, cu drept de recurs la Curtea Supremă de Justiţie.

Publika.md aminteşte că, pe 20 iunie 2011, Judecătoria Ciocana l-a declarat vinovat pe Adrian Nichifor de comiterea huliganismului agravat şi omorului intenţionat săvârşit prin mijloace periculoase pentru viaţa mai multor persoane.

Totodată, Trofim Nichifor a fost recunoscut culpabil de purtarea şi păstrarea armelor de foc, a muniţiilor fără autorizaţia corespunzătoare, dar a fost încetat cu liberarea de răspunderea penală. Pe un alt capăt de acuzare – favorizarea infracţiunii – a fost achitat, pe motiv că fapta inculpatului nu ar întruni elementele infracţiunii.
Sursa:publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *