Presa de la Kiev arată ce a adus în Ucraina un „convoi al lui Putin” (VIDEO)

convoi umanitar pentru ucraina lde la rusiaAdevărul iese la iveală. Pe Internet a apărut un clip video în care este arătat ce se află în camioanele trimise de autorităţile ruseşti sub pretextul unui ajutor umanitar în estul Ucrainei. Recentul „convoi umanitar al lui Putin”, cum este numit de presa din Ucraina, este al unsprezecelea la număr, scrie by24.org.

Din imagini se poate vedea clar cum persoane îmbrăcate în uniforme militare descarcă cutii de lemn cu muniţii dintr-un camion. Potrivit specialiştilor, este vorba de proiectile pentru sisteme de artilerie de tip „Grad”.

Persoana care a înregistrat imaginile video a comentat necenzurat evenimentul. Mai mult, cei prezenţi se bucură de „cadourile de Crăciun trimise pentru Poroşenko, Leaşko şi „iepuraşul Senea””.

Publika.md aminteşte că ultimul convoi umanitar avea ca destinaţie regiunile Doneţk şi Lugansk. Circa 120 de camioane transportă, potrivit Ministerul rus pentru Situații de Urgență, peste 1.400 de tone de produse alimentare pentru locuitorii de acolo.

Camioanele cu ajutor umanitar intră în ţara vecină printr-un segment al frontierei controlat de separatişti. Astfel autorităţile de la Kiev nu pot verifica conţinutul vehiculelor.

Sursa:publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *