Un bărbat din România recruta tinere din Moldova pentru prostituţie

Minor de 16 ani, condamnat la patru ani de închisoare. Faptele grave comise împreună cu alţi trei compliciRecruta tinere din Republica Moldova pentru practicarea prostituţiei. Este vorba despre un cetăţean român, organizator al unui grup criminal, care este cercetat penal şi învinuit de proxenetism.

Potrivit Procuraturii Generale, în prima jumătate a anului trecut, inculpatul împreună cu un complice din Republica Moldova şi câţiva cetăţeni ai României au recrutat două tinere pentru practicarea prostituţiei în oraşul Timişoara.

Fetele erau asigurate de inculpaţi că vor fi remunerate cu un salariu bun. Bărbaţii urmau să le găsească clienţi, iar jumătate din suma câştigată urma să le revină inculpaţilor. Ajunse la locul destinaţiei, tinerele nu au reuşit să practice prostituţia deoarece au fugit.

Actualmente, doi dintre inculpaţi, cetăţeni ai Republicii Moldova, se află în stare de arest, iar procurorii au finalizat urmărirea penală şi au expediat dosarul Judecătoriei sectorului Centru pentru examinare în fond.

Pentru cele incriminate, inculpaţii riscă o pedeapsă de pînă la 10 ani de închisoare. În privinţa celorlalţi complici, cetăţeni ai României, urmărirea penală este efectuată de autorităţile române.

Sursa:publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *