Avocat: “Pana sa moara, Ion Butmalai a fost vizitat de Valeriu Strelet, dar si de alte persoane din PLDM”

Avocatul familiei Butmalai: “Scrisoarea de adio” contine 5 foi cu numele oamenilor care i-ar fi facut rau - VIDEOChiar daca de la moartea fostului deputat PLDM, Ion Butmalai, a trecut mai bine de o luna, ancheta bate pasul pe loc. Pana acum sunt rezultatele la 2 expertize: dactiloscopica si grafologica. Ultima a stabilit ca scrisul de pe foi luate de pe birou apartine lui Ion Butmalai. “Expertii au spus ca inscrisurile facute de Ion Butmalai erau facute in stare de agitatie, stare care nu are legatura cu sinuciderea, dupa parerea mea, ci cu o stare de ura, agresiune, exaltare.”, a declarat Ana Ursachi pentru PRO TV.

Avocatul a mai spus ca expertiza dactiloscopica a aratat ca pe arma din care s-a tras nu au fost gasite amprente, ceea ce sugereaza ca aceasta a fost stearsa, iar Butmalai a fost ucis. “S-a raspuns ca pe arma nu s-au gasit amprente bune pentru identificare. Eu cred ca arma a fost efectiv stearsa, asa cum se intampla ori de cate ori se comite o crima.”

Ursachi afirma ca Butmalai a fost vizitat cu o saptamana inainte sa moara de vicepresedintele PLDM, Valeriu Strelet, dar si de alti oamenii cu functii inalte din partid. “Tragedia s-a intamplat dupa ce a fost vizitat de cineva, ancheta urmeaza sa stabileasca, a avut si vizite anterior decesului. O saptamana mai devreme de tragedie a fost vizitat de Valeriu Strelet. Rudele mi-au spus ca a mai fost vizitat de persoane importante din PLDM, discutiile erau agitate pe tema dezvaluirilor pe care urma sa le faca Butmalai si, desi nu a mai reusit sa le faca, lumea cunoaste ca poseda suficiente informatii, detinea o mapa. Spre regret, aceasta mapa nu o putem gasi nici pana acum, dar cautarile continua.” In replica, liderul PLDM a declarat ca acestea sunt niste prostii.

Avocatul spera ca dupa saratorile de iarna, ancheta sa isi revina. “Suntem in continuare in asteptarea raspunsurilor la cele mai importante expertize, cum ar fi cea balistica, criminalistica, medico-legala, traseologica. Pana astazi nu avem raspunsul specialistilor la unghiul tragerii, distanta tragerii, modalitatea tragerii si felul in care s-a produs tragedia ca sa putem raspunde la intrebarea: cum au fost ultimele clipe din viata lui Ion Butmalai. Din partea mea au fost audiati cativa martori care au confirmat starea pozitiva in care se afla Ion Butmalai, planurile sale de viata care vin in contradictie cu versiunea unui suicid. Nu se stie nici care sunt descifrarile telefonice, ceea ce mi se pare suspect.”

Fostul deputat din partea PLDM, Ion Butmalai a murit impuscat in inima pe 9 decembrie.
Sursa:protv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *