O moldoveanca a ramas fara copii, dupa ce sotul, un italian, i-ar fi rapit

o moldoveanca fara copiiO moldoveanca se plange ca a ramas fara cei doi copii ai sai dupa ce sotul, un italian cu care este in proces de divort, i-ar fi rapit. El ar fi luat copii in urma unei ordonante emise de Ministerul Muncii de la Chisinau, care obliga mama sa cedeze tatalui, tutela fetitei de 8 ani si a baiatului de 10. Pe langa acest lucru, italianul pretinde de la femeie o pensie lunara, dar si achitarea a jumatate din cheltuielile sale.

Marina NEGARA, MAMA: “Era ziua unuia dintre copii mei, eu i-am lasat cu taica-su la pranz sa merg sa cumpar cadou. Am inceput sa-i sun si nu mai raspundea la telefon. Ei au fost mintiti ca merg la un parc de distractii. Au dormit o noapte la Bacau, copilul meu a incercat sa fuga, dar la ajuns pe scari. La Bacau au luat ultimul avion, ca copii sa se linisteasca ca ei plangeau.”

Marina Negara povesteste ca acum 15 ani a plecat in Italia. Dupa 4 ani ea s-a casatorit cu un italian cu care are 2 copii. Dupa 11 ani ea a hotarat sa divorteze, iar in luna iunie al anului trecut a decis sa se intoarca in Moldova.

Marina NEGARA, MAMA: “Vorbind cu copii si aflandu-ne sub presiune psihologica din partea lui am decis sa ramanem in tara cu copii. El a fost de acord pana la urma, venea cand vroia, vedea copii.”

Acest lucru insa s-a schimbat dupa jumatate de an. Sotul femeii ar fi venit in Moldova si a incercat prin toate caile sa-i ia copii. Mai intai acesta depus o plangere la procuratura precum ca sotia sa i-a rapit insa nu s-a gasit temei pentru initierea unei cauze penale. Ulterior el s-a adresat la Ministerul Muncii care a decis ca mama trebuie sa cedeze tatalui tutela celor doi copii. Asta desi in timpul audierilor in cadrul procesului de divort, fetita de 8 ani si baiatul de 10, ar fi declarat ca vor sa ramana cu mama lor. Femeia crede ca fostul ei sot a mituit reprezentantii ministerului ca sa ia o decizie in favoarea lui.

Marina NEGARA, MAMA: “Nu stiu care a fost interesul, cred ca este vorba despre mituiala. La inceput mi-au spus sa fiu linistita ca nici intr-un caz nu vor fi dati copii.”

Acum femeia spune ca nu poate nici macar sa-si vada copii. Mai mult de atat, fostul ei sot ar fi mers in instanta in Italia si ar fi cerut ca ea sa-i plateasca o pensie alimentara de 800 de euro si sa achite jumatate din cheltuielile pe care le va avea pentru intretinerea copiilor. Mama copiilor s-a plans la procuratura ca italianul i-ar fi furat copii iar dosarul a ajuns in instanta. Femeia se teme insa ca din cauza deciziei Ministerului Muncii va pierde procesul, dar si copii. Solicitat de PRO TV, Ministrul in exercitiu al Muncii, Valentina Buliga, a declarat ca angajatii institutiei pe care o conduce au actionat conform prevederilor conventiei de la Haga, care se aplica atunci cand un minor sub 16 ani este deplasat din statul resedintei sale obisnuite intr-un alt stat.
Sursa>portv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *