Un judecător s-a ales cu dosar penal pentru comiterea a trei infracţiuni

judecatoria riscaniPe numele fostului magistrat al Judecătoriei sectorului Rîşcani a fost pornită o urmărire penală sub aspectul comiterii a trei infracţiuni.

Potrivit procurorului general, Corneliu Gurin, este vorba despre următoarele infracţiuni: pronunţarea cu bună-ştiinţă a unor decizii şi încheieri contrare legii, falsul în acte publice şi depăşirea atribuţiilor de serviciu, comise de o persoană cu demnitate publică.

Publika.md menţionează că, în perioada 2012-2014, magistratul, împreună cu alţi angajaţi ai Judecătoriei sectorului Rîşcani şi de comun cu alţii jurişti, au introdus în mod fraudulos modificări în programul informaţional de gestionare a dosarelor (PIGD).

Până în prezent, procurorii au reuşit să identifice în respectiva instanţă de judecată 20 de cauze civile, numerele electronice de înregistrare şi evidenţă ale cărora au fost ulterior ilegal folosite de către judecător la întocmirea dosarelor clone. De regulă, cauzele civile aveau ca obiect al litigiilor sume impunătoare de bani, cifrate la milioane de lei.

Urmărirea penală pe acest caz va fi exercitată de Procuratura Anticorupţie.

Pentru infracţiunile incriminate de procurori, fostul magistrat riscă până la 10 ani închisoare.

Sursa>publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *