Multe tilharii la Balti – oamenii sunt ingrijorati

A furat o masina si a facut scrumUn bărbat necunoscut a intrat, aseară, într-o benzinărie din Bălți și l-a amenințat verbal pe casier cu răfuiala fizică, dacă acesta nu-i dă banii din casă. Angajatul benzinăriei s-a supus și i-a dat circa 700 de lei. Ulterior, atacatorul a ieşit din încăpere şi a dispărut.

Incidentul a avut loc aseară, în jurul orei 19:00. Necunoscutul avea pe față o mască medicinală. În acest caz a fost inițiată o anchetă, iar tâlharul riscă până la patru ani de închisoare. Deocamdată, însă, oamenii legii nu au niciun suspect.

„O persoană neidentificată, cu o mască medicinală. În mod deschis ameninţându-l verbal pe operator a sustras din aparatul de casă 736 de lei. Până la moment identitatea persoanei nu a fost stabilită”, a spus ofiţerul de presă al IP Bălţi, Elena Pavliuc.

În ultima perioadă, în municipiul Bălți au loc tot mai multe infracțiuni de acest gen.

Acum o lună o altă benzinărie a fost ținta unui jaf. Doi bărbați care aveau cagule pe cap au amenințat casierul și au luat toți banii. Tâlharii au fost reținuți însă la scurt timp.

Totodată, în luna decembrie a anului trecut, în oraş s-au înregistrat şi două atacuri tălhăreşti asupra a două instituţii bancare, iar proprietarul unei case de schimb valutar din Bălți a fost atacat chiar la intrarea în apartamentul său.

Și în aceste cazuri, infractorii au ajuns pe mâna poliției.

Jafurile comise în ultimele două luni în Bălţi le-au dat bătăi de cap oamenilor legii. Numărul patrulelor care asigură ordinea publică pe timp de noapte a fost mărit. Iar angajaţii Inspectoratului de Poliţie verifică la domiciliu toate persoanele condamnate anterior pentru infracţini similare.

Oamenii din Bălți spun că trăiesc cu frica în sân:

„Asistăm la astfel de sitaţii pentru că infractorii au nevoie de bani, nu sunt locuri de muncă în ţară. Oamenilor le este frică, avem nevoie să ne simţim în siguranţă.”

„Cred că în curând ne vom teme să intrăm în scara blocului unde locuim. Nu vom şti la ce să ne aşteptăm. Tinerii nu au unde munci şi din această cauză îşi ies din minţi.”

„Nu ne simţim în siguranţă, cred că poliţia trebuie să lucreze mai bine. Noi vedem că în ultimul timp tot mai multe crime au loc din această cauză trăim cu frică.”

Potrivit Poliției, anul trecut, în municipiul Bălți au fost înregistrate 40 de jafuri.

Sursa>publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *