Acoperişul unei case vechi de 100 de ani s-a prăbuşit în centrul capitalei

o casa prabusitaAcoperişul unei case vechi, care nu avea locatari, din centrul capitalei s-a dărâmat aseară, aproape de miezul nopţii. Din fericire, nimeni nu a avut de suferit. Locuinţa va fi, în scurt timp, demolată.

Incidentul s-a produs aseară, în jurul orei 22:00. Angajaţii Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale au fost alertaţi de vecini şi au intervenit prompt.

„Primele măsuri care au fost întreprinse să fie deconectate gazul, apa şi electricitatea. Am îngrădit locul, azi s-a creat comisia în componenţa preturii sectorului Centru, direcţia arhitectură Chişinău, Chişinău proiect. Pe moment, casa nu reprezintă pericol”, a declarat şeful Serviciului Protecţie civilă, sectorul Centru, Alexandru Iunac.

Acum, aceştia urmează să stabilească cauzele exacte ale producerii incidentului.

De dimineaţă, la faţa locului au ajuns responsabilii de la Pretura sectorului Centru al Capitalei şi cei ai Direcţiei Arhitectură. Aceştia urmează să stabilească motivele exacte ale producerii incidentului.

„Cauzele preliminare ar fi rezistenţa pereţilor interiori care a cedat şi din această cauză s-a surpat şi prăbuşit subsolul, după care acoperişul. Cel mai probabil nu este un monument de arhitectură, dacă nu va fi atunci proprietarul va primi o autorizaţie de demolare”, a spus pretorul sectorului Centru al Capitalei, Oleg Poiată.

În casa al cărei tavan s-a prăbuşit nu mai locuia nimeni de câţiva ani. Proprietarul imobilului este acum în Italia. El a cumpărat casa şi urma să o demoleze, dar n-a mai apucat, spune un prieten de-al său.

„Pagubele materiale sunt minime, slavă Domnului, nu sunt jertfe. Este o clădire goală, dacă mai era acolo câte ceva, dacă este un prieten de-al meu mai păstram aşa, nişte lucruri, aşa cum un sarai unde pui lucrurile care rămân de azi pe mâine”, a declarat prietenul proprietarului, Vitalie Smântână.

Casa este situată pe strada Bucureşti. Potrivit reprezentanţilor Direcţiei Arhitectură a Capitalei, locuinţa are aproape 100 de ani şi nu este monument istoric

Sursa.publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *