Operaţiune antiteroristă la Harkov! 14 oameni au fost răniţi

atac la harcovO operaţiune antiteroristă se desfăşoară în oraşul Harkov din estul Ucrainei, în urma unei explozii produse în preajma tribunalului din oraş. 14 oameni au fost răniţi în deflagraţie, iar patru dintre aceştia sunt în stare gravă.

Serviciul pentru Apărare şi Securitate din Ucraina a calificat explozia din Harkov drept act terorist şi a declanşat o investigaţie amplă pentru găsirea organizatorilor acestui incident. În oraş au fost luate măsuri extreme de securitate.

„Conform articolului 258 din Codul Penal al Ucrainei, această acţiune reprezintă un atac terorist”, a precizat procurorul oraşului Harkov, Artiom Stepanov.

Autorităţile ucrainene au făcut apel către locuitorii oraşului Harkov să dea dovadă de calm şi au dat asigurări că vor fi luate toate măsurile pentru găsirea celor vinovaţi.

„Eram în tribunal când am auzit o explozie puternică. Nu sunt specialist, nu ştiu ce era, grenadă sau altceva, dar a fost o explozie puternică. Când am ieşit afară am văzut toţi oamenii culcaţi pe jos”.

Potrivit UNIAN, cu puţin timp înainte de explozie în incinta tribunalului avea loc o şedinţă de judecată în cazul unui activist pro-ucrainean, acuzat de port ilegal de armă. La această şedinţă ar fi asistat mai mulţi susţinători de-ai săi, inclusiv membri ai organizaţiei Sectorul de Dreapta. Astfel, persoanele rănite sunt activişti pro-ucraineni.
Sursa:publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *