Protestul medicilor spitalului nr.4 din capitala- nu au părimit salarii de 4 luni

PROTEST LA SPITALUL NR 4Angajatii spitalului nr. 4 din Chisinau spun ca nu si-au primit salariile de 4 luni din cauza unor neintelegeri legate de inregistrarea oficiala a noului director. Astazi, ajunsi la capatul rabdarii, oamenii au venit sa ceara dreptate la Ministerul Justitiei.

“Imprumutam bani, dar deja nu mai putem. Avem copii, trebuie sa achitam serviciile comunale. Cum putem noi sa ne descurcam.”
“Adica noi facem tot ce tinem de noi, stergem pacientii, le punem pampers, dar ei nu ne respecta. Ce atitudine e asta?”

Angajatii spitalului spun ca problemele lor se trag de anul trecut, cand Directia municipala de Sanatate a demis-o pe directoarea spitalului, Diana Noroc, iar Consiliul municipal a numit un alt conducator. Lucru cu care Diana Noroc nu a fost de acord si a actionat in judecata Directia Sanatate. Dupa mai multe procese, executorul judecatoresc a cerut anularea dispozitiei care prevede demisia Dianei Noroc, punand mai multe interdictii, inclusiv pe conturile bancare.

Tatiana TOMACU, ECONOMIST, SPITALUL NR.4: “El a aplicat interdictia sa nu fie facute modificarile de numire a directorului nou in Camera Inregistrarii de Stat. Asta e singurul motiv care nu da posibilitatea ca spitalul sa activeze normal. Nu se poate de operat cu conturile bancare.”

Angajatii considera ca decizia de a interzice inregistrarea noului director drept ilegala, iar rezolvarea problemei, in opinia lor, ar fi simpla.

Tatiana TOMACU, ECONOMIST, SPITALUL NR.4: “Executorul sa-si anuleze masurile de interdictie.”

Angajatii spitalului au protestat si vineri la Ministerul Justitiei, cerand sanctionarea executorului judecatoresc care a stabilit interdictia. Reprezentantii institutiei le-ar fi promis ca pana seara, problema va fi rezolvata, lucru care nu s-a intamplat. Astazi angajatii au revenit la minister, dar s-au ales cu aceleasi promisiuni.

Nicolae ESANU, VICEMINISTRU AL JUSTITIEI: “Persoana, daca a incalcat legea, va fi trasa la raspundere.”

Spiritele s-au incins si mai mult. Protestatarii spun ca nu vor renunta pana nu-si vor vedea salariile.

Sursa.PUBLIKA.MD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *