Un avion militar grecesc s-a prabusit intr-o baza NATO. 10 oameni au murit, alti 21- raniti

incendiu la vadul lui voda

Untitled-1Un avion de lupta al aviatiei grecesti s-a prabusit intr-o baza NATO din nord-estul Spaniei. 10 persoane au murit, iar 21 au fost ranite. Alte cateva avioane militare aflate la sol au fost distruse. Versiunea preliminara este ca a existat o defectiune la motoare.

Mariano RAJOY, PREMIERUL SPANIEI: ”Se pare că sunt două persoane care au murit de naţionalitate greacă şi opt francezi. Alţi 10 francezi şi 11 italieni au fost răniţi.”

Avionul de lupta apartinea aviatiei elene si urma sa participe la exercitii militare organizate de NATO. Aparatul s-a prabusit la scurt timp dupa decolare, in zona unde stationau si alte aeronave. Imediat a urmat o explozie si un incendiu in care au fost prinse cel putin cinci avioane franceze si italiene. O parte dintre victime sunt angajati ai bazei, care se aflau la sol. Potrivit Ministerului spaniol al Apararii, avionul ar fi pierdut din puterea motoarelor si s-a prabusit in zona de stationare. Presa spaniola scrie ca este cel mai grav accident militar care s-a produs vreodata pe teritoriul acestei tari.

sursa:protv.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *