15 oameni au fost răniţi după ce un obuz a lovit un cartier (VIDEO)

razboi in luganscConflictul din estul Ucrainei poate fi soluţionat doar prin sistarea focului şi eliberarea imediată a tuturor ostaticilor. De această părere este preşedintele Petro Poroşenko. Oficialul a discutat prin telefon cu omologul său francez şi cancelarul Germaniei. Între timp, mii de civili din estul ţării rămân prizonierii unui război sângeros.

Ruine, lacrimi şi groază. Aşa arată acum cea mai mare parte a regiunii Lugansk. Cel mai recent atac a avut loc miercuri noaptea. 15 oameni au fost răniţi după ce un obuz a lovit un cartier. Una dintre victime a murit în drum spre spital.

„Am văzut că ceva a luat foc şi am fugit. Flăcările deveneau din ce în ce mai puternice şi ne-am culcat la pâmânt”, a zis o femeie.

„S-au spart toate geamurile. Am auzit cum scârţâia acoperişul”, a explicat o altă ucraineancă.

Luptele sângeroase din estul Ucrainei provoacă găuri mari în bugetul ţării, în pofida sprijinului acordat de ţările occidentale. Guvernul american a semnat miercuri un acord prin care îi oferă Kievului garanții de creditare de două miliarde de dolari. Un împrumut în valoare de 200 milioane de dolari a anunţat ulterior şi Canada.

„Suntem împreună. Apărăm libertatea fiecărui om din Ucraina şi din întreaga lume. Vreau să reiterez că SUA sunt unul dintre principalii aliaţi ai Ucrainei”, a declarat premierul Arseni Iaţeniuk.

Potrivit datelor Organizației Națiunilor Unite, de la începutul conflictului, în estul Ucrainei au murit aproximativ 5.200 de oameni, iar peste 600 sunt ținuți prizonieri de către insurgenţi.

Sursa:publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *