Doi adolescenți au furat o mașină și au ieșit la plimbare

masina-furata-528x319Au furat un automobil și s-au pornit cu el la plimbare. Este pățania a doi adolescenți de 16 și, respeciv, 15 ani.

Noaptea trecută, pe traseul R3 Cimișlia-Hâncești, în apropiere de satul Valea Perjei, polițiștii au observat un automobil de model „Vaz 2104” care a încălcat regulile de circulație într-o intersecție.

Fiind somat de către polițiști să se oprească, șoferul a ignorat cerințele și a continuat deplasarea. Echipajul de poliție a decis să urmărească automobilul, utilizînd dispozitivele luminoase și sonore incluse. Pentru a evita comiterea unui accident rutier polițiștii au solicitat ajutorul încă a unui echipaj, care a ieșit în întâmpinarea mașinii urmărite. În scurt timp, conducătorul auto a fost nevoit să se oprească.

La volanul mașinii se afla un minor de 16 ani, iar ca pasager îl avea pe un alt minor de 15 ani. Aceștia au recunoscut că au furat mașina din Chișinău, iar în portbagaj au fost depistate 4 roți, la fel sustrase din capitală.

Minorii nu sunt la prima abatere de acest gen, anterior ei au fost implicați în infracțiuni similare. Pe acest caz, a fost deschis un dosar penal pentru furt, sancțiunea fiind de până la 20.000 de lei sau închisoare de până la 4 ani. De asemenea, pentru neîndeplinirea obligațiilor de întreținere, educare și instruire a copiilor, vor fi sancționați și părinții acestora.
Sursa>stirilocale.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *