Hoti la Ocnita – locuitorii unor sate şi-au instalat uşi de fier şi dorm cu topoarele lângă ei

Locuitorii satelor Unguri şi Călărăşeuca din raionul Ocniţa dorm cu frica-n sân. Oamenii spun că un grup de hoţi sparge casele şi fură din gospodării. Mai mult, infractorii ar fi pătruns şi în bisericile din cele două localităţi.

Acum două săptămâni, mai multe persoane necunoscute au intrat în biserica din satul Unguri şi au furat peste o mie de lei. Banii erau în cutia pentru donaţii. Între timp, din curţile gospodarilor au dispărut animale şi alte bunuri materiale. Sătenii sunt îngrijoraţi din această cauză.

De exemplu, Olga Rahmaninova locuieşte de una singură. Femeia spune că de frica hoţilor şi-a instalat lacăte suplimentare la toate uşile.

„Am schimbat lacătele la uşă. Tot timpul ţin lumina afară aprinsă, iar toporul îl iau în casă, lângă mine”, a zis femeia.

Vecina ei, Elena Nadoina şi-a instalat o uşă din fier în speranţa că aceasta o va proteja de hoţi.

„Am făcut asta pentru a dormi liniştită, fără frică”, a explicat Elena Nadoina.

Cu frică stau şi locuitorii din satul Călărăşeuca, unde la fel s-a furat din biserică.

„Nu avem cuvinte, dacă au ajuns să fure şi din biserică consider că este o mare prostie. Vecinul de frica hoţilor a lăsat câinii să se plimbe prin ogradă”, a zis o altă femeie.

Preotul din sat şi-a instalat un lacăt nou la uşă.

„Ştiu cu siguranţă că nu au fost nişte alcoolici, deoarece acolo am avut vin, dar nimeni nu l-a luat. În buzunar la haina mea erau 60 de lei, ei pe care i-au luat şi au luat şi o cruce”, a zis preotul.

Potrivit poliţiei, hoţii, care au intrat în lăcaşul sfânt din Călărăşeuca au furat bani şi obiecte de cult în valoare de aproape patru mii de lei.

„Până la momentul de faţa infractorii nu au fost stabiliţi. Pe ambele cazuri am declansat urmărirea penală. Nu excludem faptul că ambelor furturi au putut fi comise de unele şi aceleaşi persoane”, a menţionat ofiţerul de urmărire penală, Denis Proca.

Persoanele care au comis furturile din aceste două biserici riscă până la patru ani de detenţie.

Sursa>publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *