RĂZBOI în Ucraina: Luptele devin tot mai sângeroase, iar martorii anunță o BĂTĂLIE cu TANCURI

razboi ucrainaMilitari ruşi luptă în prima linie în estul Ucrainei. Kievul susţine că în zona de conflict are loc o redislocare a forţelor rebelilor şi afirmă că Rusia continuă să livreze tehnică militară şi armament în regiunea Donbass.

Între tip, confruntările continuă, în special în zona oraşului Debalţevo, unde militanţii trag din armament greu, inclusiv în cartiere locuite de civili. Totodată, presa anunță când în apropierea localității Popasnaia separatiștii au atacat cu tancuri soldații ucraineni.

„Potrivit informaţiilor obţinute de serviciile noastre, în zona de conflict continuă redislocarea forţelor trimise de armata rusă. Militanţii sunt înlocuiţi în prima linie a frontului cu forţe ale armate ruse. Pentru trimiterea vehiculelor militare şi a armamentului, Rusia foloseşte punctele de frontieră care nu sunt controlate de partea ucraineană”, a precizat reprezentantul Consiliului pentru Securitate şi Apărare din Ucraina, Andrei Lîsenko.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, militanţii au folosit mortiere şi lansatoare de rachete de tip Grad. Mai multe obuze au căzut în zone locuite de civili, iar trei oameni au murit în regiunea Lugansk.

De cealaltă parte, Kievul a anunţat că, în timpul confruntărilor, au fost ucişi 16 militanţi, iar alţi 49 au fost răniţi. Totodată, forţele guvernamentale au reuşit să elibereze 70 de militari ucraineni dintr-o blocadă din oraşul Uglegorsk.
Sursa>publika.md

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *